ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

To εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο παραμένει συναρπαστικό σε κάθε χρήση του στη μαγειρική ή τη ζαχαροπλαστική. Ιδανικά, θα το απολαύσετε ωμό δίπλα σε επίσης φίνες γεύσεις που δεν θα επισκιάσουν τα αρώματα και τη γεύση του. Την καλύτερη παρέα στο πιάτο σας θα κάνει με τα λαχανικά (ωμά, βρασμένα ή και τηγανητά), ένα φρέσκο ψάρι, τα λευκά τυριά ή το φρεσκοφουρνισμένο ψωμί.

Τα όσπρια είναι επίσης ένας αρμονικός συνδυασμός με μεγάλη διατροφική αξία. Γενικότερα στα λαδερά φαγητά, ο μικρότερος χρόνος μαγειρέματος του ελαιόλαδου και η χαμηλή θερμοκρασία διατηρούν τη θρεπτική αξία του. Ακόμη καλύτερα είναι να το προσθέσετε ωμό στο ήδη σερβιρισμένο φαγητό σας.

Στις σαλάτες, το ελαιόλαδο γίνεται το πιο απαλό και υγιεινό dressing. Αν πάλι δεν θέλετε να στερηθείτε τα dressing ή τα dip, να θυμάστε πως το ελαιόλαδο αποτελεί την καλύτερη βάση για αυτά, γιατί αναδεικνύει τα υπόλοιπα συστατικά και δίνει υπέροχη υφή.