ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Το 39/22 υπογράφει κάθε παραδοσιακή ελληνική ποικιλία ελαιόλαδου που διαθέτει ακέραια τα γευστικά χαρακτηριστικά της. Επιλέγουμε τα ελαιόλαδα που πληρούν τις υψηλότερες προδιαγραφές ποιότητας, οι οποίες πιστοποιούνται με χημική και οργανοληπτική ανάλυση που γίνεται αμέσως μετά την ελαιοποίηση σε εργαστήριο πιστοποιημένο από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιόλαδου, IOOC. Έτσι εξασφαλίζουμε ελαιόλαδα με εξαιρετικά χαμηλή οξύτητα, υψηλά βιολειτουργικά συστατικά και πραγματικά ιδιαίτερο χαρακτήρα στη γεύση.

Εξίσου υψηλά κριτήρια θέτουμε σε κάθε στάδιο της παραγωγής και διατήρησης του προϊόντος:

  • Επιλέγουμε κυρίως ημιορεινούς ελαιώνες και παραγωγούς που ακολουθούν Ορθές Γεωργικές Πρακτικές.
  • Υποδεικνύουμε τον ακριβή χρόνο και τρόπο της συγκομιδής. Ο καρπός μαζεύεται με τα χέρια, στοιβάζεται προσεκτικά και πηγαίνει άμεσα προς ελαιοποίηση.
  • Συνεργαζόμαστε με σύγχρονα και πιστοποιημένα ελαιοτριβεία και ελέγχουμε κάθε στάδιο της ελαιοποίησης, προκειμένου να επιτύχουμε τα υψηλότερα ποιοτικά χαρακτηριστικά του προϊόντος.
  • Προστατεύουμε το ελαιόλαδο σε όλη τη διάρκεια της μεταφοράς και της αποθήκευσης. Συγκεκριμένα, η αποθήκευσή του γίνεται μέσα σε ανοξείδωτη δεξαμενή αζώτου, προκειμένου να αποφευχθεί η οξείδωση που επιφέρει η έκθεσή του στο οξυγόνο και το ελαιόλαδο να κρατήσει αναλλοίωτα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του σε βάθος του χρόνου. Κάθε ποικιλία ελαιόλαδου παραμένει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με σταθερή θερμοκρασία όλο το χρόνο (<18°C), χωρίς υγρασία και φως.